NSV

Masterthesisprijs voor Kay Polidano

De NSV-masterthesisprijs 2017 is gewonnen door Kay Polidano (UvA), met een master thesis getiteld “Caring through a ‘Plastic Box’: An Inquiry into the Use of Remote Care Technology in Later Life“. Het juryrapport stelt dat: “De thesis getuigt van groot vakmanschap (theoretisch, methodisch, interpretatief, analytisch) en is voortreffelijk geschreven. Hij is ook liefdevol en bemoedigend: als je de thesis uitgelezen hebt wil je zelf meteen zelf een telecare kastje aanschaffen”.

Nieuw portret

Welk erelid van de NSV volgde zijn oom op en ‘erfde’ daarbij behalve diens toga en werkkamer in het Leidse museum een wetenschappelijk medewerker en verschillende studenten? Han Vermeulen schreef een mooi portret van antropoloog Patrick de Josselin de Jong, waarvoor veel dank!

Erelidmaatschap Pauline Meurs

Op 25 november heeft Pauline Meurs het erelidmaatschap van de Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) ontvangen uit handen van Jan Willem Duyvendak, Voorzitter NSV. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse actualiteitencollege van de NSV. Paul Schnabel sprak de laudatio uit. Thema van het actualiteitencollege was ditmaal Sociaal-Economische Gezondheidsverschillen. Drie sprekers belichtten dit thema van verschillende kanten: Frank van Lenthe (Erasmus MC en Universiteit Utrecht), Christiaan Monden (Nuffield College, Oxford) en Maria Jansen (Academische Werkplaats Publieke Gezondheid / GGD Zuid Limburg en Universiteit Maastricht). Gastheer Kim Putters, directeur van het SCP, zat de bijeenkomst voor. Kijk hier voor een impressie.