Het NSV bestuur bedankt penningmeester Maarten Wolbers

Penningmeester Maarten Wolbers heeft op 1 september 2020 na drie termijnen het NSV- bestuur verlaten. Maarten werd in 2008 lid van het NVS bestuur, direct als penningmeester. Naast zijn functie als hoogleraar bij Sociologie Nijmegen waarborgde Maarten als directeur van het kenniscentrum KBA ook het contact met de beroepspraktijk.

Maarten was een bijzonder competent, betrouwbaar en standvastig penningmeester.
Zijn feilloze inzicht in de cijfers en zijn uitstekende financiële geheugen hielpen ons keer op keer als er belangrijke strategische beslissingen moesten worden genomen. De financiële jaarverslagen voor de algemene ledenvergadering waren zonder uitzondering glashelder en overtuigend, de begrotingen eveneens. Maarten laat bij zijn vertrek een glanzend resultaat achter: louter groene cijfers en een aanzienlijke reserve die nieuwe initiatieven mogelijk maakt.

De financiële administratie en verantwoording zijn door Maarten verstrekkend geprofessionaliseerd, met hulp van de ondersteuning vanuit KBA. Hij kan zijn penningmeesterschap dan ook met een gerust hart overdragen aan NSV-bestuurslid Ellen Verbakel, eveneens als hoogleraar verbonden aan Sociologie Nijmegen.

Vanwege de corona-maatregelen kunnen we niet, zoals gebruikelijk, tijdens het jaarlijkse etentje van het NSV-bestuur in september afscheid nemen van Maarten.
Dat etentje stellen we uit tot een dergelijk samenzijn weer mogelijk is.

Voor dit moment willen we Maarten namens het hele NSV-bestuur, en ongetwijfeld namens alle NSV leden, hartelijk danken voor zijn jarenlange inzet als penningmeester.
We konden op Maarten bouwen!

Godfried Engbersen, voorzitter
Rie Bosman, secretaris.