NSV Research-master-thesisprijs

De prijs voor de beste sociologische research-master thesis wordt tweejaarlijkst uitgereikt op de Dag van de Sociologie. Alle opleidingen dragen één kandidaat voor.

2018

De NSV Research-master-thesisprijs 2018 is gewonnen door Saskia Glas (RU), met de thesis getiteld America: Infiltrator or Scapegoat? Explaining Political and Cultural Anti-Americanism in the MENA between 2005 and 2013. De jury was onder de indruk van “… Saskia’s sociologisch vakmanschap, haar genuanceerde theoretische benadering, haar geavanceerde methodengebruik en kundig uitgevoerde analyses, haar uitstekende schrijfstijl en haar
bijdrage aan een breder inzicht in en beter begrip van de gecompliceerde voedingsbodem voor anti-Amerikanisme in het Midden-Oosten en Noord-Afrika”, aldus het juryrapport.

2016

De NSV Research-master-thesisprijs 2016 is gewonnen door Andrea Forster (UvA), met een met een onderzoek naar het effect van het volgen van een beroepsopleiding op tewerkstellingskansen in het latere leven. De jury roemde de combinatie van het verrijken van bestaand onderzoek en de adviserende rol in het publieke debat. Het juryrapport kunt u hier nalezen.