Sociologie

Essaywedstrijd voor Bachelorstudenten

Goede scriptie of goed paper geschreven? Doe dan mee aan de Sociologie Magazine Essay-wedstrijd. De essaywedstrijd is bedoeld voor bachelorstudenten sociologie, algemene sociale wetenschappen en andere maatschappijwetenschappen die nu bezig zijn met hun opleiding, of deze in het academisch jaar 2015-2016 afronden. De richtlijnen vind je in de bijgevoegde PdF. De uiterste inzenddatum is 1 september.
Meer info…

Overlijden Jaap Dronkers

Ons bereikte het treurige bericht dat afgelopen woensdag op 71-jarige leeftijd Jaap Dronkers is overleden. Jaap was een erelid van de NSV, boegbeeld van de sociologie en wetenschappelijk nog zeer actief. We wensen zijn familie, vrienden, collega’s en andere naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Nederlandse sociologen uitmuntend in onderzoek

Een internationaal samengestelde commissie van hoogleraren uit de Verenigde Staten (Stanford, Yale), Groot Brittannië (London, Oxford), Duitsland (Bremen) en België (Leuven) heeft vastgesteld dat het sociologisch onderzoek in Nederland ‘zeer goed’ tot ‘excellent’ is:  “The Netherlands ranks among the top units internationally”.
(meer…)